Washi-tape, azaz a ragasztószalagok új dimenziója

Na jó, a pontosabb megnevezése inkább a dekorszalag. Mivel nagyon változatos színekben és mintákkal kapható, mindenki megtalálja a kedvére valót és az alkalomhoz illőt. Először scrapbook-hoz kezdték el használni, de ennél sokkal többet rejtenek ezek a színes kis tekercsek. Íme 5+1 tipp, hogyan használható nagyon kreatívan otthonod dekorálásánál!

intro_en

Az elmúlt néhány évben, minden D.I.Y. kreatív blogger megőrült ezért a sokoldalú kis találmányért, aminek hazája Japán (ezért is ez a fura név, „washi”). Általában valamilyen természetes szálból készül, pl. bambusz vagy kender, de a Japánban őshonos Matsumata cserje és gampi fa is alapanyagául szolgál. Annak ellenére, hogy egy viszonylag erős anyag, azért mégsem örök életű, ezt mindenképp vedd figyelembe, ha egy bonyolult dekorációt szeretnél készíteni.

1. Vissza a kályhához

Használhatjuk sima ragasztóként is, akárcsak a szokásos értelemben vett ragasztószalagot, persze ez annál sokkal menőbb! Az előnye, hogy a maszkolószalaghoz hasonlóan, nem tapad túl erősen, így könnyen eltávolítható a falról (vagy egyéb felületekről) anélkül, hogy nyomot hagyna.

washi_posters2_pixersblog-1024x711

2. Kis extravagancia, használd keretként

Egyszerű, de nagyszerű képkeretet is készíthetünk belőle. Akár a falat „dísztő” gyerekrajzokat is megörökíthetjük így, legalábbis a következő festésig! ;)

washi_frames2_pixersblog-1024x711

3. Pöttyös falak

Szép, és változatos (fal)dekorációt készíthetünk. Ragasszunk többféle szalagot egymás mellé egy vékony papírra (pl. sütőpapír vagy fólia, ami formatartó vágás közben) és körlukasztóval (vagy bármilyen egyéb formalukasztóval) készítsük el a mintákat. Ugye milyen egyszerű?

pottyek

4. Saját műalkotás

Készen kapható festővászonra, vagy akár vastagabb kartonra is készíthetünk egy egyedi absztrakt műalkotást, különböző színű és mintájú szalagokkal. Csupán fantázia kérdése, mi is lesz belőle!

sajat-mualkotas

5. Rajzolj a szalagokkal!

A mintás szalagokkal akár „rajzolhatunk” is a falra. Mi sem egyszerűbb ennél? A pöttyökön túl, a falak lehetnek akár csíkosak, vagy bármilyen más egyszerű geometriájú mintát használhatunk.
Inspirálódj a képekből és fejleszd tovább az ötleteket!

2

washi_geometry_pixersblog-1024x711

+1 A falakon túl!

Nem csak falat, de bármilyen használati tárgyat is dekorálhatsz a dekorszalagok segítségével. Arra azonban mindenképpen érdemes figyelni, hogy a mosogatást nem tűrik jól, szóval a kedvenc kávésbögrédet ne ezzel díszítsd.

diy-masking-tape-vase

 

Jó kreatívkodást kívánok! Ha azonban másféle faldekorációra vágysz, szemezgess kínálatunkból!

 

 

Forrás: www.pixersize.com

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához