Virágözön

 

 Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet! Jól ismerjük ezt a mondást mindannyian! És valóban, a virágok egész egyszerűen derűt hoznak az életünkbe. Nyáron egyszerű, hisz akár minden nap lehet friss virág a vázában, a szebbnél szebb cserépben is pompázó egyedekről nem is beszélve. De mi van, ha valaki nem ért a virágokhoz…

Nos vannak antikertész típusú emberek (bevallom, magamat is kicsit ehhez a csoporthoz sorolom), akiknek a kezei között nem ragyognak olyan szépségesen ezek a pompás élőlények, de időről időre tesznek egy próbát, hátha most majd jobb lesz felkiáltással. Íme néhány tipp arra az esetre, ha még meg van a kedv a kísérletezéshez.

Az élő

Az unalmasnak tűnő cserepes növényekhez jóval frappánsabban is hozzá állhatunk. Ha saját készítésű kaspóban vannak, vagy egyéb ötletes módon készítjük elő a helyüket, talán jobban érzik majd magukat. Fontos, hogy szeressük őket! Igen, mint minden élőlény, ők is éreznek (ezt már számtalan kutatás bizonyította). A gondoskodást és törődést nagyon meghálálják.  A fűszernövényekkel nem nyúlhatunk mellé, egyrészt nagyon könnyű őket „tartani”, másrészt jó hasznukat vesszük a konyhában, nincs is jobb mint egy hűsítő limonádé friss mentával!

2

3

A klasszikus

Bár nem élő virágokról van szó, ha faldekorációként tekintünk rájuk (bár ezt is könnyedén meg tudom cáfolni, lásd: élőfal), de ez esetben, most a klasszikus, rózsás, romantikus képekről beszélünk.

A kicsi, keretezett képek és a nagyobb több részes vászonkép is igen mutatós. Előbbit az előszobába és folyosókra, utóbbit a nappaliba vagy a hálóba ajánlom.

32574855_xxl

48680643

48269754_xxl

Modern living-room interior.

20270568

Az extrém

Persze nem mindenki kedveli a klasszikus rózsás árnyalatokat. Az a jó a virágokban, hogy ennél jóval sokrétűbbek. A fekete fehér megjelenés, a gyermekláncfűnek és a lótuszvirágnak is olyan eleganciát kölcsönöz, amely egy maszkulinabb térben is megállja a helyét. Igen, akár egy legénylakás dísze is lehet!

20554327

Living room

A bohém

Azoknak, akik kicsit extravagánsabbak és nem a klasszikus virágos dekorációkat keresik, de szeretik a virágokat, ezeket a típusú motívumokat ajánlom. Kedvesek és vidámak, így a teret is azzá varázsolják, legyen az a nappali, a háló, a gyerekszoba vagy éppen a dolgozó.

37966099

10012673_xxl

És a népi motívumokról se feledkezzünk meg. Matricaként akár ajtóra, vagy bútorra is kerülhet! Több mint 20 -féle színbenben rendelhető, így mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illőt, ha elengedjük a klasszikus piros hímzett „fonalat” :)

falmatrica-reklam

És a monumentális

A virágok apró kis lények? Ez csak nézőpont kérdése. Fotótapétánknak köszönhetően gigantikus méretűvé is varázsolhatjuk őket, így egy egész falat is virágba boríthatunk. Remek tér-játék, ha a nappaliban, a kanapé mögött egy tavaszi rét van óriás virágokkal, vagy az étkezőben a reggeli kévét egy kamilla alatt szürcsölhetjük.

inspiracio1_1 Living room inspiracio1_2

Bárhogy is döntünk, azt leszögezhetjük, hogy a virágoktól minden nap jobb lesz a kedvünk, télen-nyáron egyaránt!

 

Képek forrása: www.pinterest.com

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához