Útikalauz a faldekorációk világához

Nem is olyan rég, a faldekoráció egyet jelentett a falon lógó képpel, ami vagy egy családi fotó volt, vagy egy replika. Természetesen a családi képek még most is nagyon fontos szerepet töltenek be otthonunk díszítésében, de mára már kicsit új köntösben csodálhatjuk egy-egy emlékünket. Vegyük hát sorra, mik a mai trendek és válasszon ki-ki kedve é s stílusa szerint. Bemutatjuk részletesebben a piacon található faldekorációkat és megnézzük melyik milyen enteriőrhöz passzol a leginkább.

Multiframe – avagy az asszimmetria harmóniája

Nem másról van itt szó, mint egy több képből álló fotó-kompozícióról, ahol a képek egyszerű fekete vagy fehér színű szögletes fa keretben vannak elhelyezve adott minta szerint. A keretek egyszerűsége is a bennük lévő tartalmat hangsúlyozza. Szabadon választhatunk, hogy saját fotóinkból kívánjuk elkészíteni az összeállítást, vagy egy adott tematika szerint, például virágok, utazás, építészet, zene.

Ez a típus a nappaliban mutat a legjobban, egyszerűségének köszönhetően a modern és a klasszikus stílushoz egyaránt illik.

Modern living-room interior.

Vászonképek új felfogásban

Míg régen az eredeti vagy replika festményeket a szépen faragott és antikolt vagy aranyozott képkeretekkel emelték ki, addig ma a keretek elhagyásával a tartalom még hangsúlyosabbá vált. A vászonkép lehet egy vagy több részes is, függ az adott falszakasz méretétől és a kép természetétől, egy portrét például nem szerencsés feldarabolni. Az előzőhöz hasonlóan ez a típust is alkalmazhatjuk modern és a klasszikus enteriőrökben egyaránt, például hálószobákban a fejvégnél lévő falat díszíthetjük vele.

modern style bedroom interior 3d rendering

WMPG0122-design-beke-szoba

A természetfotók (melyek a fotós végtelen türelme mellett) az élet apró örömeit szimbolizálják, nagyszerűen mutatnak otthonunkban. A szárnyát széttáró elröppenni készülő madarak látványa a szabadságra emlékeztet.

WMPG0036-allatok-kutya-pillangoval-szoba

Plexiképek

Ennek a technológiának köszönhetően, az optikailag víztiszta és vastag akrilüveg hihetetlen mélységet ad a képnek, kiemeli a kontúrokat, a magasfényű felület élénk, vibráló színeket és exkluzív megjelenést biztosít. Az otthoni vagy irodai dekoráció mellett a plexi nyomtatás fotóművészeti vagy digitális grafikai alkotások bemutatására is egy ismert és széles körben alkalmazott megoldás. A rejtett akasztó egyben távtartó is, ezáltal a plexikép szinte lebeg a fal előtt.

Megjelenése nagyon modern, minimalista, így elsősorban az ilyen stílusú terekhez illik. Főleg színes fotókhoz és grafikákhoz ajánlom. A Pop art képek ezzel a megoldással a legmutatósabbak.

Blue vintage living room WMDA0102-pop-art-digitalis-romanc-szoba-500x340

Az általunk alkalmazott kasírozott plexifotó egyértelműen szebb végeredményt biztosít a direkt nyomtatott eljárással szemben! A különbség szembetűnő! A direkt UV nyomtatással nyomtatott plexi lemezek elsősorban reklámgrafikai megoldásra alkalmasak. Szépek, de nem közelítik meg a Wallme plexikép minőségét sem színterjedelemben, sem felbontásban.

plexikep

 

Ezzel a megoldással fürdőszobát is dekorálhatunk, hisz vízálló. Olyan képeknél használjuk, amik a természetességet hangsúlyozzák.

WMPG0190-termeszet-vegtelenseg-szoba

 

Fa táblakép

Míg a plexikép az igazán modern, addig a fa táblakép az ellenkezője. Jól áll neki egy country stílusú konyha, egy klasszikus hálószoba, egy rusztikus étkező vagy egy vintage előszoba egy patinás kis konzol asztallal.

WMPG0244-termeszet-bor-mamor-provence-szoba WMDAS0078-festmenyek-romantikus-csendelet-szoba

Az elegáns matt fekete szegély kiemeli a kép témáját, a felület matt, nem csillog és nem tükröződik. Mint minden termékünk, a táblakép is kizárólag a legmagasabb minőségű alapanyagok felhasználásával és digitális nyomtatással készül!

A táblakép alapjául a bútoriparban jól ismert MDF lemez szolgál. Vastagsága 10 mm. Az MDF 100%-ban fából készül, viszont a természetes fa táblákkal ellentétben a homogenizált tömörített farost alapanyag kevésbé vetemedik. A szegélyek vízbázisú festékkel festjük (csak fekete színben).

Tapéta – Új lehetőségek új köntösben

Az elmúlt években kicsit háttérbe szorult ez a fajta faldekoráció, köszönhetően a színes falfestékeknek, de mára szerencsére újra divatba jött, sőt!

food-wall-mural-banner

 

A mai trendben kétféle tapéta típust különböztetünk meg. Míg az egyik, a klasszikus értelemben vett „mintás” (azaz ismétlődő mintázatú) tapéta, addig a másik egy óriási kép, mely egy egész falat beborít. Napjainkban mindkettő reneszánszát éli, de az utóbbi igazán ütős enteriőröket eredményez. Segítségével olyan hangulatot teremthetünk otthonunkban, ami mindenkit ámulatba ejt.

283ve forest-a-003

 

A nappalinkba varázsolhatjuk a városi forgatagot vagy egy üde zöld erdőt. Remek lehetőséget kínál a tér-játékra. Egy tájkép az étkezőnél tovább viszi a tekintet, ezáltal növelve a térérzetünket. Egy városi forgatag a kanapé mögött egy kis lakásban olyan érzést kelt, mintha egy hatalmas ablak nyílna a városra. Egy nagyméretű nappalihoz jól illik egy egész falat beborító makro fotó.

Falmatrica

Mostanság egyre inkább elterjedőben van a falmatrica vagy más néven faltetoválás. Nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik, a motívumok tárháza pedig végeláthatatlan. Van színes és monokróm típusa is. Leginkább egyfajta árnyképre emlékeztet. A sötét alapon világos matrica épp olyan jól mutat, mint az ellenkezője. Pasztell színekhez élénkebb matricát válasszunk, sötét falra inkább egy egyszerű világos tónusút.

Több mint 20 féle színben elérhető, sőt, ha valaki a glamour -os csillogást kedveli, rendelhető ezüst vagy arany kivitelben is.

chand-gold-OK-square

 

Segítségével egy-egy falat, elegánssá, játékossá vagy éppen bohókássá is tehetünk.

Modern living-room interior.

 

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához