Tengerparti hangulat – Lépésről lépésre!

A lágy, barátságos, a kék és a fehér harmóniáira összpontosító színkompozíciók instant módon szállíthatják az olasz halászfaluk hívogató hangulatát. Ehhez mutatunk most néhány inspirációt!

Egy korábbi cikkünkben már utaltunk arra, hogy 2015 egyik nagy lakásdekorációs trendjei lehetnek a naturális, óceán inspirálta enteriőrök.

Country Living alábbi képösszeállítása is feltételezésünket húzza alá és arra is ad néhány ötletet miként teremtsünk hamisítatlan tengerparti hangulatot otthonunk különböző tereiben!

Vegyük sorjában, mit kell tennünk, ha hasonló hangulatot akarunk elérni:

Ha galériában szereplő konyha nyerte el tetszésünket érdemes első lépésként kiválasztani egy központi elemet, mely később a tér rendező elemévé válhat.

A legésszerűbb döntés, ha központi elemként a fali dekorációt választjuk!

Egyszerűbb optikai alkotásokat maradék tapétákból otthon is könnyedén készíthetünk de ha nem akarjátok a véletlenre bízni nézzetek szét dekorációs képeink vagy tapétáink között melyeket akár faliképként is megrendelhettek! (Néhány ötlet: 1234 – 5)

A döntést követően el lehet kezdeni azon gondolkozni milyen apróbb berendezési tárgyakon köszönjön vissza a központi elem uralkodó színharmóniája!

A galériában okos és hihetetlenül mutatós ötlet, hogy a különböző stílusú – valószínűleg a padlásról vagy lomtalanításról összeszedett – régi székeket is a központi elem színével látták el, ám hogy ne legyen annyira szokványos a képlet, csak félig festették le azokat! Ez által megmaradt a székek eredeti natúr, helyenként kopottas textúrája is ám ezzel az apró trükkel mégis modern hatást keltenek.

A „patchwork effektus” a nappaliban is folytatódik: Elég megfigyelni a függönyök bohókás – a megszokottból kimozdító – szabását, vagy az időjárásnak/évszaknak megfelelően forgatható díszpárnákat! A szoba dekorációs képeinek kiválasztásánál is visszaköszön a koncepció: modern és klasszikus festmény úgy fér meg egymás mellett, hogy a látszólagos eklektikusság (a tudatos színválasztásnak köszönhetően) közben nem válik zavaróvá, sőt a szembetűnő harmóniának hála a különböző stílusú képek még fel is erősítik egymás hatását!

A fiatalos hangulatú dolgozószobában is visszaköszönnek a központi színharmóniának választott tengerkék árnyalatok: a festett üveg váza, az modern mintájú függöny és az egyszerű kartondobozokból és tapétákból megálmodott polcrendszer mind a kiindulópontként választott elem palettáját követik! (Arról, hogy egyszerű tapétákkal hogyan varázsolhatjuk újjá régi bútorainkat ITT írtunk korábban!)

Kedvenc állomásunk talán mégis a fürdőszoba! Az elrozsdásodott antik tükör tökéletesen kiegészíti a választott koncepciót – a díszítőelemként funkcionáló csempék, a nagyszüleink idejét idéző takarófüggöny és a kéztörlő tárolóként új funkciót nyert fém vödör pedig csak tovább erősítik a a halászfaluk jellegzetes miliőjét.

Ha tetszett írásunk tekintsétek meg dekorációs termékeinket is és szabjátok személyre portfóliónk képeit!

Képek & ötlet: http://www.countryliving.com/home-design/decorating-ideas/a35284/patchwork-ideas/

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához