Szerelmes falak!

Világszerte minden pirosba és rózsaszínbe borul február 14-én, Valentin napon. Sokak szerint ezt az „ünnepet” is csak a virágárusok találták ki, tény azonban, hogy az angolszász országokban nagyon nagy hagyománya van. De vajon tudjuk-e ki is az a bizonyos Valentin (azaz Bálint)?

1

A Bálint-napi szokások eredetét sokan azzal magyarázzák, hogy Szent Bálint a 14. században a jegyesek és a fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Egy történet szerint ugyanis – mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték – Bálint a hite erejével visszaadta látását börtönőre lányának, majd február 14-i kivégzése előtt búcsúüzenetet küldött a lánynak, „A te Bálintod(tól)“ aláírással. Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata.

WMPG0162-termeszet-tengerparti-naplemente-szoba

Egy másik legenda szerint Bálint pap volt II. Claudius császár idején. A császár ekkoriban határozott úgy, hogy a nőtlen férfiak jobb harcosok, mint a családosok, ezért a fiatalabbak számára megtiltotta a házasságkötést. Bálint azonban igazságtalannak vélte a császár döntését, ezért titokban továbbra is összeadta a párokat, akiket saját kertjéből szedett virágcsokorral örvendeztetett meg. Amikor a császár rájött arra, hogy mit tesz Bálint, halálra ítélte őt.

Home Theater in New Modern House

Az igazságot már biztosan soha nem tudjuk meg, sokan nem is szeretik ezt a napot (sőt, vannak akik kifejezetten anti-Valentin napot tartanak ilyenkor – gondoljunk csak a „Valentin nap” c. filmre), de mi inkább tekintsünk rá úgy, mint egy kedves kis „ünnep” , töltsük hát a szeretett személlyel! Nem kell a kötelező virág és ajándék. Elég csupán a figyelem!

www.hdnicewallpapers.com

És ahogy mondani szokták: „nem csak ezen az egy napon kell szeretni!” Teremtsünk romantikus hangulatot otthonunkban, így a rohanós mindennapok is lelassulnak kicsit legalább este, mikor végre haza érünk.

WMPG0237-termeszet-paradicsomi-naplemete-szoba

Számtalan terméket találhatsz még kínálatunkban, hogy hozd magad és otthonod kicsit romantikusabb hangulatba!

 

 

 

Forrás: www.wikipedia.hu, www.pinterest.com

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához