Smaragd szobák

A zöld színek térhódítása már az elmúlt években érzékelhető volt, de csak az utóbbi időszakban váltak igazán meghatározó, uralkodó színekké, különböző archaizáló belsőépítészeti trendek térhódításának köszönhetően.

2015 egyik legnagyobb lakásdekorációs trendje a mélyebb színek merészebb alkalmazása, azon belül is a sötétebb zöldek használata.

A zöld színek térhódítása már az elmúlt években érzékelhető volt, de csak az utóbbi időszakban váltak igazán meghatározó, uralkodó színekké, különböző archaizáló belsőépítészeti trendek térhódításának köszönhetően.

Sötétebb, mélyebb színeket választani szobáink falaira mindig rizikós; jól átgondolt koncepció nélkül katasztrófába fulladhat és depresszív, komor hangulatot eredményezhet. Mégis megéri kipróbálni, hisz ha a magunkénak tudjuk érezni ezeket a “gótikus” tónusokat, elképesztő hatást érhetünk el velük.

Ha tehát eddig azt hittük, hogy a zöld árnyalatai csak vadászházak társalkodóiban vagy dédszüleink dolgozószobáinak falain fordulhatnak elő, érdemes nagyon gyorsan újragondolnunk berögzült dogmáinkat.

A természet burjánzó erős zöldjei, mint például a zsályazöld vagy a már már smaragdos, kékes átmenetű erdőzöld hosszú idő után újra divatos és trendi lett.

Nézzétek meg a Pinteresten inspirációs galériánkat és kövessetek minket ott is!

Kövesd Wallme Decor Kft Inspiráció: Smaragd-szobák nevű tábláját a Pinteresten.

Ahogy inspirációs képeink között is látszik a mélyzöldek legjobban formális (társasági) terekben érvényesülnek, étkezőkben, dolgozószobákban vagy nappalikban. (Akik nem félnek használni ezeket a színeket természetesen bátran kipróbálhatják hálószobákban vagy akár fürdőszobákban is)

Az antik bútorok, berendezési tárgyak kifejezetten jól állnak ezeknek a gótikusabb hangulatú tereknek, ám figyelnünk kell arra, hogy a sötét gesztenyebarna bútorokat és a sötét falszínt világosabb színekkel vegyítsük, hogy a sok sötét szín ne váltson ki klausztrofób érzetet.

Térnövelő színek lehetnek a zöld halványabb árnyalatai, esetleg a kékeszöld árnyalatok vagy teltfehér tónusok, de gitt, világosbarna illetve mályva színek is.

Néhány tipp, milyen színekkel kombinálhatjuk zöld falainkat:

A mély zöldek legnagyobb előnye viszont talán mégis az, hogy faldekorációinkat igazán exkluzív módon, már már galéria-hatásúan emelhetik ki. Ha tehát a klasszikus festmények, portrék vagy tanulmányrajzok rajongói vagyunk egy mélyzöld étkező vagy társalgó tökéletes döntés lehet.

Képeink keretezésénél sem kell feltétlenül az ódon aranyozott megoldásokra gondolnunk. Egy hagyományosabb keret, fehér (vagy egyéb világosabb színű) paszpartu felülettel ellátva tökéletesen mutathat sötétebb tónusú falakon!

zöldszoba

Vincent van Gogh festménye.

Az hogy ez a trend, meddig fog tartani még megjósolni sem lehet – elfordulhat, hogy egy év múlva már egyáltalán nem lesz trendi smaragd- vagy olivazöld szobákat berendeznünk, de mi itt a Wallme-nél úgy gondoljuk, ettől függetlenül is érdemes kipróbálni ezt a szokatlan ám végtelenül izgalmas színcsaládot.

Wallme Tipp!
Mielőtt rászánnánk magunkat a változtatásra, készítsünk papírra vagy kartonra színmintát és próbáljuk ki a választott tér különböző pontjain illetve a nap különböző szakaszaiban, hogy átfogó képünk legyen a választott színről.

Szakirodalom: Alice Buckley: Harmonikus színek (Officina Kiadó)

Színképletek: http://design-seeds.com/

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához