Örök szerelem: Olaszország

Van valami különös varázsa a „csizmának”. Annyira komplex, összetett és sokoldalú, hogy nagyon nehéz egyben kezelni ezt a témát. Kezdjük tehát fentről lefelé!

Észak-Olaszország iparilag fejlettebb és természeti csodákban is bővelkedő régió, a gasztronómiájáról már nem is beszélve. Megfér itt a lüktető, dinamikus divatfőváros, Milánó, a történelmi jelentőségű „úszó város”, Velence is és a nyáron turistáktól nyüzsgő óriási homokos tengerpart is.

1 montáza

A nagy formatervező irodáktól kezdve – pl. a Giugiaro aki többek között a Lamborghiniket tervezi vagy a Pininfarina a Ferrari tervezője) a világ divatdiktátor high fashion tervezőin át a vezető bútorgyártókig minden(ki) ide köthető. Az egyik egyetemi professzorunk szerint ez nem véletlen, hisz ezeket az embereket már pici gyermekkoruk óta annyi szépség veszi körül, hogy az esztétikai érzékük jóval fejlettebb a más országokban/régiókban élőkhöz képest. Szinte az anyatejjel szívták magukba a designt. Nem csoda hát, hogy Milánóról mindenkinek azonnal a divathét, a bútorkiállítás és mindemellett a finom borok és a pármai sonka jut eszébe.

2 montázaAz olasz gasztronómiát sem kell senkinek bemutatni! Alapanyagai nagy része szintén Észak- Olaszországból származik. Toscana a végeláthatatlan szőlőültetvényekkel, az olajfákkal szegélyezett poros, mégis mesés utak, a lemenő naptól valami fantasztikus színben pompáznak. Számtalan film is játszódik itt, nem véletlenül ;)

3 montázaAz igazi autentikus városok, mint Padova, Vicenza és a méltán híres Verona, számtalan meglepetést tartogatnak a romantikára vágyóknak. Kéz a kézben sétálgathatunk a macskaköves kis utcákban, vagy megfoghatjuk Júlia mellét, hogy igaz szerelemre leljünk.

4 montáza

Gondolázhatunk a Canale Granden Velencében, vagy ücsöröghetünk a Szent Márk téren, a kirakatokat bámulva, melyek szebbnél szebb muránói üvegcsodákat rejtenek.

Egy csipetnyi Olaszországot itt is találsz!

 

 

Képek Forrás: www. wallme.eu és www. pinterest.com

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához