Olimpiai lázban égve

Igaz, a hazai csapat számára a torna sajnos már véget ért, kivételes teljesítményük azonban újra összekovácsolta ezt az országot. Innen is millió köszönet érte! A futball rajongókon túl ezen a nyáron egy még nagyobb sportesemény tartja még lázban a világot, ez pedig nem más, mint a nyári olimpia, ami ezúttal Rio de Janeiro- ban kerül megrendezésre. A karneváljáról is ismert város köztudottan híres harsány színeiről, melyek idén a divatban és enteriőr designban is visszaköszönnek. Lássuk, hogyan készítsük fel otthonunkat mi is az olimpiára.

rio

Mint tudjuk, az év színeit mindig a Pantone jelenti be, de ez az év több szempontból is kivétel lehet. Egyrészt derűs kék, ide, rózsakvarc oda, a legmenőbb trend három hete nem más, mint a szürke melegítő nadrág a’la Király Gábor! :) Persze, ahogy már említettem, ez a nyár nem csupán a focié. Az idei nyári olimpia (és Rio) sok szempontból került a figyelem középpontjába, de mi most csak az olimpiával és különösen annak színeivel foglalkozunk.

db36d2e17fe1a4da916f5aba2d71e592

248c89fff49b163caa62993615c9d3ed

Az vitathatatlan tény, hogy Brazília egy igen színes ország. Az Amazonas menti esőerdőkben olyan pompás és ritka élővilág van, amely szemkápráztatóan tarka (és persze veszélyes is). Ezek a különleges virágok és állatok ihlették a karneváli kavalkádot is, mely Rio jelképe már nagyon hosszú ideje. És ezek azok a színek, melyek inspirálták az idei divatot, még a sportolóink is merészen harsány egyenruhákat kaptak (végre!!!).

platinum

ecdd78940f320732c196e615a8eb5783

Az egyik hazai festékgyártó cég külön olimpiai színpalettát készített az egyik termékükből. A nyolc új szín, természetesen ugyanabban a minőségben érhető el, mint a cég jól ismert festékei, melyek egy rétegben is szépen fednek, gyorsan száradnak és tisztíthatók. Különösen jól használhatóak akár design festésre is, amit vagy maszkoló szalag, vagy egyszerű (akár kartonból saját kezűleg készített) stencilek segítségével alkothatunk.

paintings

Íme néhány inspiráló dekoráció az olimpia és Rió harsány színeinek jegyében, mellyel otthonodat is még káprázatosabbá és érdekesebbé teheted.

Modern living-room

Modern living-room

79cfc7a7445f734bba5d1f760b86e7dd

10540146_xxl

13024302_xxl

 

 

 

 

www.polifarbe.hu, www.pinterest.com

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához