Nők

Március 8-a a világon mindenhol nemzetközi Nőnapként van számon tartva. Hogy miért nem a nők világnapja? Azt sajnos nem tudom. Hisz nagyjából már mindennek van világnapja, de sebaj, mi megelégszünk ezzel is! ;) Ebből az alkalomból, ezt a bejegyzést most nőtársaimnak szentelem.

WMDAS0020-festmenyek-my-fair-lady-szoba

Mikor kezdődött és miért?

A nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta (Magyarországon 1948 óta) minden év március 8-án tartanak. A nemzetközi nőnapot az ENSZ is a világnapok közt tartja számon. A nőnap eredetileg a mai virágos, kedveskedős megemlékezéssel szemben munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap volt.

A nemzetközi nőnap létrehozói szerint az egyszerű, de mégis történelmet alakító nők napja, ami a nők évszázados küzdelmét eleveníti fel, melyet az egyenlő jogokért és lehetőségekért vívtak. Az első március 8-hoz kötődő esemény 1857-ben történt, amikor március 8-án emberibb munkafeltételeket és magasabb fizetést követelő textilipari nődolgozók tüntettek New York utcáin.

Living room

A „NŐK” témát számos Hollywoodi alkotás is feldolgozta. Többek között a Nők c. film, melynek érdekessége, hogy nem szerepel benne egyetlen férfi sem, kivéve talán azt a babát aki a végén születik. De az Elvált nők klubját vagy a Kilenc c. filmet is említhetném.

WMPG0381-fekete-feher-marilyn-szoba

A nők ereje, kitartása és elszántsága, olykor makacssága párját ritkító. Számos területen nyújtanak kiemelkedő teljesítményt, megérdemlik hát, hogy egy-két példát kiragadva, inspiráló dekorációi legyenek otthonunknak. Hölgyeim, Boldog Nőnapot!

1

Modern Luxury Living Room Interior | Loft Apartment Architecture

 

 

forrás: www.wikipedia.org

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához