Mi fán terem a Marsala?

Ez a jó csengésű „valami” nem más, mint a legtrendibb szín mostanában. Tavasszal még csak a divatban hódított. Mostanra viszont már nem csak a ruháinkat díszíti, hanem otthonunkat is, ez a vörösnek oly különleges barnás módozata, ami igazán jól passzol az őszhöz (is!)

2

Az egyik kedvenc desszertem a Tiramisu. Nagyon sokfélét készítettem és ettem már, volt jobb és volt feledhetőbb változat. Természetesen a legfinomabb verziót Olaszországban volt szerencsém megkóstolni, nem titok, hogy abba a népes táborba tartozom, akik imádják az olasz gasztronómiát. Ezért van az, hogy ha látok egy olasz receptkönyvet, gyorsan átfutom és általában megveszem – otthon persze rájövök, hogy nem mindegyik volt a legjobb döntés, sebaj! –  így találtam egyszer egy kis füzetecskét, amiben benne volt jó pár autentikus olasz recept, köztük a tiramisué. Ahogy a hozzávalókat olvastam, megakadt a szemem a következőn: „1 dl Marsala (szicíliai édes bor)”. Aztaaaaa! – gondoltam – Ez az! Ez a titok, nem is rum kell a kávéba! Tuti ez a legjobb recept (egyébként tényleg nagyon finom). Szóval Marsala, ami egy szicíliai édes bor, de több is annál, jóval magasabb alkoholtartalma van, ami már-már párlatra emlékeztet, de úgynevezett likőrbor, mert brandy-t kevernek hozzá, ezért van az enyhe „barnás beütés” a vörösben, ami olyan különlegessé teszi ezt a színt.

1„A burgundi és a barna között található 18-1438-as kódszámú Marsalának gazdag, földes színvilága van, ami egy olyan semleges, de más színekkel kontrasztos árnyalat, melyet kiválóan lehet alkalmazni a belső terek kialakításánál is. A Marsala egy merészen hívogató, vakmerő szín, ami magabiztosságot és stabilitást nyújt, miközben táplálja a testet és a lelket. A robusztus borhoz hasonlóan, amiről a nevét is kapta, a Marsala egy ízletes és kiadós étkezés gazdagságát foglalja magában, míg a szín vörösesbarna gyökerei egy kifinomult, természetes, földközeli érzést keltenek” – mutatja be az uniszex árnyalatot a Pantone, aki mint minden évben, idén is meghatározta az év színét.

3

A piacon szinte minden kapható, a ruháktól a kiegészítőkön át a sminkszerekig. Ugyanez igaz a lakberendezésre és dekorációra is. A festéktől a képkeretig mindenféléből válogathatunk kedvünk és ízlésünk szerint bármilyen stílusban. Éppúgy illik a minimálhoz, mint a vintage-hez , tényleg igazi Jolly Joker! ;) És nem utolsó sorban a közeledő ünnepekhez is remekül passzol!

a79f98216b5a05ffbce3e1c1e4840a2a

A kiegészítőkön túl, számtalan lehetőség rejlik a faldekorációkban is. Ha erre a színre festjük a falat, akkor használhatunk fekete-fehér képeket, de a türkizzel is nagyszerű kontrasztot ad. Ha saját fotóval dekorálnál, akkor a multiframe fekete és fehér kerete is jól illik hozzá.

Classic interior of a room with door and table

Válogass kedvedre, kínálatunkban egészen biztosan találsz olyan dekorációt, ami passzol a Marsalához!

Forrás: www.divany.hu , www.pinterest.com , www.modenabutorstudio.hu, www.alamy.com/

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához