Kreatív faldekorációs ötletek

Ha irtózol a konvencionális megoldásoktól és lázadó énedet  lakásod dekorálásakor is ki szeretnéd bontani, itt van néhány ötlet amivel teljesen „személyre szabhatod” otthonod falait!

1. Csak keretek!

A képkeretek önálló dekorációs elemként való értelmezése igen érdekes összhatást és inspiratív megoldásokat eredményezhet. A hiány megjelenése ezekben az installációkban figyelemfelkeltő és gondolatébresztő hatású lehet, főleg akkor ha egy egy „hagyományos” festménnyel vagy fotóval egészítjük ki a kompozíciót.

2. Újság kivágások

Ha elképzeljük egy átlagos tinédzser szobáját általában a legkülönbözőbb poszterek és újságkivágások anarchikus „orgiája” ötlik a szemünkbe. Érdekes, hogy ha csupán egy kevés rendezőelvet, organizációs készséget társítunk ehhez a káoszhoz máris egy tökéletesen trendi és modern falat kaphatunk!

3. Bakelit

A bakelitlemezek kreatív felhasználási módjairól sokat hallani mostanában: Szemüvegkeretek, női táskák és a legkülönbözőbb használati tárgyak készíthetők a megunt vagy tönkrement korongokból! Dekorációs elmeként azonban még kevés helyen látni őket… Ha szereted a 40-es 50-es évek hangulatát, a „vintage”-esztétikumot bátran használd megunt lemezeidet vagy azok borítóját fali dekorációként vagy akár montázsként!

4. Tükrök

A tükrök dekorációs elemként való alkalmazása rosszul is elsülhet. Zavaró lehet, és könnyen fordul át giccsbe ha nem vagyunk elég körültekintőek. Tudatos és átgondolt használatuk azonban nem csak dekoratív kompozíciókat eredményezhet de a teret is megnövelheti!

5. Tanulmány rajzok

Sokunk gyerekkorából lehet ismerős az Alfred Brehm nevéhez fűződő Az állatok világa című könyv mely számtalan szebbnél szebb természettudományos grafikát tartalmazott. A természettudományos rajzok műfaja hazánkban talán e könyv által vált igazán ismertté. E rajzok magával ragadó dekorációs elemek lehetnek azok számára akik rajonganak a természet, a vadvilág csodáiért!

Wallme Tipp!
Kínálatunkban a neves amerikai természettudós John James Audubon tudományos-festményei közül válogathattok!

6. Képeslapok

A különböző „műfajok” vegyítése is érdekes eredményeket hozhat, ha kellő fantáziával és türelemmel fogunk hozzá. Kísérletezz dekorációs képeid/festményeid és régi emlékeid, képeslapjaid/fotóid összeházasításával. De közben ne feledd : a kevesebb több – ne ess át ló túloldalára, hogy a végén csak és kizárólag falra ragasztott fotókból álljon a dekorációd! Próbálkozz a „montázs” designnal először csak egy kisebb falfelületen és teszteld le, hogy „élesben” is tetszik e!

7. Térképek

Imádsz utazni és úgy érzed, hogy ezt otthonod dekorációjával is láttatni szeretnéd? Esetleg inspirációra van szükséged következő nagyszabású útiterved megálmodásához? Vásárolj egy szép keretet és akaszd ki a padláson talált régi térképeket. Elegáns és kreatív megoldás az utazás szerelmeseinek!

Wallme Tipp!
Ha nincs a célnak megfelelő térképed, szemezgess bátran „vintage” stílusú atlaszaink közül!

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához