Konyha és ami mögötte van

A konyha az egyik legnagyobb kihívás, ha dekorálásról van szó (és persze számos egyéb szempontból is). Ez leginkább annak köszönhető, hogy a káosz javarészt alap állapot. A pulton mindig van valami, és a falfelület is kevés, ráadásul az igénybevétel is nagyobb, ezért tisztíthatónak kell lennie. Megannyi probléma és akadály. Mégis ez az egyik központi része minden egyes otthonnak, különösen, ha egy térben van a nappalival. Nézzük, hogyan tudjuk hangulatossá tenni, hogy jobban induljanak a reggelek!

Nem is kérdés, mennyire fontos, a konyha hangulata, hisz rengeteg időt töltünk ott. Az étel is finomabb lesz, ha főzés közben mi is jól érezzük magunkat (pszt, a zöldségek megérzik a rossz kedvet és nem lesznek olyan ízletesek). Szóval hangolódjunk és színesítsünk.

Hangulatos és ezerarcú rózsaszín

Ettől a színtől már első hallásra is hanyatt homlok menekül a legtöbb pasi – és sokszor sok nő társam is, mert „túl csajos”… Akkor hadd áruljak el egy titkot: a rózsaszín az új bézs. Már ami a púderesebb változatát illeti. Bizony, bizony, az idei Pantone -féle rózsakvarc jó ideig marad még a vendégünk.

De a karakán, erőteljesebb pinktől sem szabad megijedni. Szuperjó kontrasztot ad a világos és sötét színekkel is. És ha beismerjük, ha nem, tény, hogy jó hatással van a lelkivilágunkra, megnyugtat és kiegyensúlyozottabbak leszünk tőle. Kezdetnek próbáljuk ki a rózsaszín kiegészítőket, illetve dekorációkat.

Ha többet szeretnél tudni a pinkről!

sorba-allitott-viragok-ii

861999cf7b86cf37d9396f7baf1adaac

de6aeaa2238c23164f7b689905892c41

2ad39c89cacda8486e484d21077f0fac

Energikus sárga

Mennyi energiára van szükségünk egy nap? A magam részéről állítom, hogy a szükséges mennyiség=n, ahol n tart a végtelenhez!

Mi lenne, ha már a reggeli kávénál (a koffein adagon túl) az enteriőr is adna egy kis pluszt?! Indítsuk vidáman a napot és vegyük körül magunkat sárgával. Most még ezerrel tombol a nyár, de télen nagyon jól fog jönni ez a kis trükk!

sarga_02

margaretak-szinpompas-cserepekben_

napraforgo-mezo

Üde menta

Érdekes szín ez a menta, kicsit hasonlít a türkiz esetére. Bár ez egy alapvetően zöld szín, de a pasztellsége még inkább fokozza a zöld nyugtató hatását. A hidegsége frissítő, ha lehet olyan helyen használjuk ahol sok a természetes fény, attól lesz igazán életteli.  A zöldről itt is olvashatsz bővebben.

menta

menta_02

A tárolás nagymesterei

Bár a színek nagy segítségünkre vannak a hangulat megalapozásában, önmagukban nem elegendőek. Egy konyha egész egyszerűen attól lesz rendezett, hogy rend van. Ehhez praktikus és néha trükkös tárolási lehetőségekre van szükség. Na és persze arra kb. 5-10 percre, hogy még este gyorsan elpakoljunk ;)

tarolas

Régiből újat

A régi bútorokba is új életet lehet lehelni, ha egy-egy ajtót matricával, vagy öntapadós tapétával hangsúlyozunk. Kínálatunkban találhatsz kedvedre valót, és tapétáinkat öntapadós változatban is megrendelheted, így bútorra és ajtóra is könnyen felhelyezhetőek.

 

www.pinterest.com, www.pixersize.com

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához