Ismétlődő témák

Ki mondta, hogy egy modern otthonban nincs helye a klasszikus műveknek? Nagyon is van! Sőt, ha már klasszikusok mesterek műveihez nyúlunk a lakberendezésben, érdemes rögtön több részletben tennünk. Mutatjuk, hogyan!

Ha lakásunk stílusának újragondolását tervezzük általában valamilyen irányadó és könnyen megjegyezhető stílust/témát kezdünk el keresgélni: akár egy ismétlődő színt mely a falakon kívül a különböző berendezési tárgyakon (dohányzóasztalon, díszpárnákon) is megjelenik vagy mondjuk olyan faldekorációkat melyeknek témája, esetleg stílusa mutat hasonlóságot!

A Wallme portfóliójának dekorációs képei között számtalan téma közül válogathattok (pl. virágos képek, állatos fotók, fekete-fehér képek, „Wallme Originals” grafikák stb.) és alkothattok belőlük egyedi kompozíciókat legyen szó akár vászonképről, akár poszterről vagy keretezett képről.

wallme hollywood

Képmontázs hollywoodi sztárok portréiból melyeket a Wallme Originals galériában találhattok meg!

Arra azonban talán kevesen gondolnátok, hogy koncepciózus montázsokat akár klasszikus festők műveinek – múzeum minőségben rendelhető – reprodukcióiból is alkothattok.

A koncepción több művész esetében nem is kell sokat gondolkodni, hisz sok festő életművében figyelhetünk meg ismétlődéseket, visszatérő témákat…

Első szemléltető példának itt van Monet, a roueni katedrálisról készült sorozata melyből 5 darabot találhattok a Wallme kínálatában!

monetszoba1

„Claude Monet munkája során egyszerre több vásznon is dolgozott, a napszakok előrehaladásával mozgott az állványai között. Erősen texturált ecsetvonásokkal rögzítette a homlokzat képét, ez tette lehetővé számára a faragott kő szinte tapinthatóvá tételét, a levegő és a fény hatásainak érzékeltetését. A sorozat képei természetesen nem csak a katedrális képét örökítik meg különböző napszakokban, hanem a festő szubjektív benyomásait is.”

Monet másik híres ciklusából a „Tavirózsák sorozatból” is többet megtalálhattok kínálatunkban!

monetszoba2

Vincent Van Gogh önarcképeiből is különleges, egyedi hangulatú és meglepően modern összhatást keltő kollekciót állíthatunk össze akár csak a művész „olajfa ciklusából”!

vangoghszoba1

vangoghszoba2

Ha te is kedvet kaptál, hogy otthonodat múzeum minőségű reprodukciókkal díszítsd, válogass több száz klasszikus festményünk között művészek, téma vagy akár festészeti stílus alapján!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Roueni_katedr%C3%A1lis_(Monet_festm%C3%A9nyei)

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához