Ínycsiklandó dekorációk

Mit keresnek az ételek a falon? Arra a legjobban talán Heston Blumentahl tudja a választ, de természetesen mi valami másra gondoltunk ;)

Sok évvel ezelőtt, amikor meg egyetemre jártam, jóval több időm volt sok mindenre, például tévézésre. A kedvenc csatornám a spektrum és a tvpaprika volt. Emlékszem, talán a spektrumon volt egy műsor, amiben Heston Blumentahl látta vendégül barátait. Természetesen nem egyszerű módon tálalta ételeit. Volt egy fogás – talán a desszert – amit a “falra kent” újraértelmezve ezzel a “falra hányt borsó” mondásunkat :D Persze volt egy speciális tapéta amire felhordta az ételt, amit a molekoláris gasztronómia valamely eljárásával készített el. A vendégeket a lakoma végén oda hívta a falhoz és elmondta, hogy a desszertet ott találják. Ő volt az aki szabadalmaztatta a “nyalható tapétát”, hogyan is nézett ki? Itt  megnézhetitek.

3-55026876

Untitled-1

Már az étvágygerjesztő falatok látványa is beindítja a fantáziát (a nyálelválasztásról nem is szólva). Ezert mindenkit arra biztatunk, hogy a konyhában és az étkezőben bátran használjon ilyen incsi-fincsi ételeket ábrázoló dekorációkat. Ez főzés közben inspiráló és meghozza az étvágyat is! Ezeket a “design trükköket” az éttermekben már régóta használják, tegyük hát mi is!

WMPG0185-termeszet-cseresznyek

 

A férfiak és a nők persze e téren is különböznek. Íme egy kis összeállítás nemek szerint.

Bon apetit!

2

 

 

 

Forrá: www.pixersize.com és www.youtube.com

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához