High (Street) Art – Múzeumot az utcákra!

Nem gondoltuk, hogy a híres graffiti művész Banksy után lesz bármi, amire hasonló lelkesedéssel kapjuk fel a fejünket a „Street Art” műfajában. Egy francia vizuális művész, Julien de Casabianca viszont egy figyelemfelkeltő projekttel rukkolt elő.

Az Outings Project ötlete – a művész saját bevallása szerint – egy éve fogalmazódott meg benne mikor a Louvre-ban egy méltatlanul eldugott helyen lévő Ingres festményt fotózott. Elgondolkoztatta, hogy vajon mennyien nem ismerik sem a művészt sem magát a festményt és vajon milyen hatást tudna elérni ha a múzeum falain kívül, élő, lélegző környezetben látnák az emberek.

A projekt hamar követőkre talált és mára már minimum 18 városban láthatóak Casabianca ötletéhez köthető közösségi akciók!

A Colossal írása szerint mára már nem csak a múzeumlátogatók és fiatal vizuális művészek követik figyelemmel az akció alakulását de egyre több múzeum kéri fel a projekt „szülőatyját” hogy látogasson el hozzájuk és „játsszon el” tárlatuk darabjaival!

outlings1

Outings Project

outlings2

Outings Project

outlings3

Outings Project

outlings4

Outings Project

outlings5

Outings Project – Tovább a képhez!

outlings6

Outings Project

outlings7

Outings Project

outlings8

Outings Project

outlings9

Outings Project

Casabianca technikája egyébként végtelenül egyszerű:

  • Egy tetszőleges klasszikus festményen kiválaszt egy (vagy több) – általában kevésbé ismert – karaktert.
  • Az adott karaktereket Adobe PhotoShop segítségével körbevágja.
  • Ezt követően pedig öntapadós tapétára nyomtatja ki azt és helyezi fel a választott falfelületre.

Ha te is szeretnél hasonló dekorációt otthonodba, válogass több száz klasszikus festményünk közül és ha megtaláltad azt a karaktert akivel igazán azonosulni tudsz rendeld meg a festményt öntapadós tapéta formájában és vágd ki belőle a választott alakot!

/Amennyiben csak a választott karaktert szeretnéd megkapni írj nekünk egy rövid levelet és grafikusunk – kedvező szerkesztési díj ellenében – elkészíti neked egyedi „karakter tapétádat”./

Még több inspirációért pedig látogassatok el az Outings Project honlapjára és Facebook oldalára is!

Eredeti cikk: http://www.thisiscolossal.com/2015/04/outings-project/

Projekt képek: http://www.outings-project.org/

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához