Hangulatos hálók

A hálószoba az a hely, ahol egy fárasztó nap után pihenni szeretnénk. Ez a helyiség a feltöltődés, nyugalom szigete, ezért nagyon fontos, hogy olyan a berendezést, színeket és kiegészítőket használjunk, amelyek segítenek ebben.

A hálószobánk hangulatát sok minden meghatározza, elsősorban persze a saját  ízlésünk. Mégis van néhány részlet, amire érdemes odafigyelnünk, ha pihentető, nyugodt és romantikus helyet szeretnénk varázsolni az eddig csupán alvóhelyként szolgáló helyiségből. Íme néhány tipp a teljesség igénye nélkül!

3f1aebb6a6aa49e7a985c4c2cf4f7233

Fő a nyugalom!

Ha pihentető alvásra és romantikára vágyunk, akkor igyekezzünk nyugtató tárgyakkal körülvenni magunkat. A TV készülék nem tartozik ezek közé, szóval azt hagyjuk csak a nappaliban. Így elkerülhetjük a fárasztó és fájdalmas “nyak-elfekfős” TV előtt elalvást. Ha nem tudunk rögtön elaludni, akkor próbálkozzunk az olvasással – de ne egy izgalmas krimivel próbáljuk álomba olvasni magunkat. ;).

Elegáns  lehet egy hálószoba látványos tapétával és  meleg színárnyalatokkal is.

4

Adjunk a romantikára

Ne a gyerekek fotóival rakjuk tele a háló falát vagy az éjjeli szekrényt. A családi képek a nappaliban mutatnak a legjobban. Válasszunk olyan faldekorációt, ami a romantikus hangulatunkat erősíti, még egy nehéz nap után is. Lehet ez esküvői fotó, közös kép a párunkkal, felirat vagy egy festmény. A lényeg, hogy az „üzenet” mindig ott lebegjen a szemünk előtt.

Falmatrica

A szobadíszítés egyik legpraktikusabb módja a falmatricák használata. Ezek a könnyen felhelyezhető és eltávolítható alakzatok varázslatos hangulatot teremtenek otthonában, anélkül, hogy nagyobb összegeket kellene kifizetnie. Ötletét mi megvalósítjuk akár már 5080 Ft/m2 ártól kezdődően. Színes kínálatunkból válogathat, felmerülő kérdéseivel pedig keresse kollégáinkat!

2

 A méret a lényeg

Pontosabban az arányok mind a függőleges, mind a vízszintes felületeken. A szőnyeg nem csak hogy praktikus, de a melegséghez éppúgy hozzájárul, mint a többi textil. Fontos, hogy nem csak színeiben, de méretében is passzoljon az ágy és a szoba arányaihoz. A dekorációt is megfelelő arányban használjuk, az apró dolgon nem mutatnak, de túl nagy részletfotókat se használjunk, egy átlagos méretű (12 nm) szobában nem érvényesül igazán. A multiframe remek választás!

3

Hangulatos a világítást!

Akár a csillagos égboltot is bevarázsolhatjuk a hálóba. Ha álmennyezetet használunk, akkor ez lehet akár ledekből, amit könnyedén felkapcsolhatunk. De olcsóbb és egyszerűbb megoldás a fluoreszkáló festék, amit bármelyik hobbiboltban beszerezhetünk. Festhetünk csillagokat, szívecskéket vagy amit csak szeretnénk. A hálóban nagyon fontos, hogy többlépcsős legyen a világítás, hogy mindig a legmegfelelőbb fénybe borítsuk a szobát.

A direkt fényeket igyekezzünk kerülni, inkább sejtelmesebb lámpákat válasszunk, mely lehet éjjeli lámpa, állólámpa vagy akár rejtett világítás is. Kevesen gondolnak rá, de ha módunkban áll, hogy alternatív kapcsolót szereltessünk az ágy mellé, mindenképp tegyük meg. Így nem kell majd oda-vissza rohangálni az ajtónál lévő kapcsoló és az éjjeli lámpa között, mikor nyugodni térünk.

56a2ac5585b3942a10f7f4344950957e

 

Képek: www.pinterest.com

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához