Feng Shui gyorstalpaló – Hogy az otthonod jó hatással legyen rád!

 

 Az ősi kínai hagyomány szerint a világ öt elemének – fa, tűz, föld, fém és víz – harmóniában és egyensúlyban kell lennie egymással.

Mindegyik elemnek megvan saját jellemző tulajdonsága, amelyet használhatunk otthonunk kialakításában, ha egyensúlyt és harmóniát szeretnénk teremteni közvetlen környezetünkben. A Feng Shui kínai hagyományokra épült általános iránymutatás, amelyet az élet minden területén alkalmazhatunk.

v2

A Víz

A Víz a Feng Shui szerint a jólétet jelképezi és az érzelmi érzékenységet. Ezt az elemet használjuk, amikor újítani szeretnénk otthonunkon és helyre szeretnénk állítani az energiákat. Azonban a vízelemek túlzása szertelenséghez és kilátástalansághoz vezethet. Ezt az elemet olyan helyekre építsük be, ahol a család szeret pihenni és relaxálni, illetve a munkaterületek olyan részein, ahol gazdagságot és jólétet szeretnénk sugároztatni. Legjobb, ha a nappaliban kap nagyobb hangsúlyt.

– Színek: fekete és sötétkék

– Formák: hullámok és ívek

– Szimbólumok: tükör, üveg, szökőkutak, képek halakkal, vízesések, tengeri táj

– Irány: dél

Colorful sunrise landscape on Atlantic ocean coast

A Tűz

Ez a Feng Shui elem a cselekvéshez, motivációhoz, szenvedélyhez, intelligenciához kapcsolódik. Energizáló és aktiváló ereje van, ezért olyan helyekre érdemes beépíteni, ahol emberek közti kommunikációra kerül sor. Kiváló munkaterületekre is, ösztönzi a tevékenységeket, a tanulást és a szellemi fejlődést. A túlzásba vitt tűz elemek  hírtelen haraghoz és ingerlékenységhez vezethetnek, ezért ezzel az elemmel csínján bánjunk, a halószobában inkább ne alkalmazzuk, maximum egy-két gyertya formájában.

– Színek: piros és narancssárga

– Formák: háromszög és kúp

– Szimbólumok: háromszög és szöges formák, gyertyák, fényes tárgyak, képek tűzről/fényről/napról

– Irány: észak

pálma

29857700_xxl

14241148_xxl

A Fa

A Feng Shuiban a Fa serkenti a kreatív képességeket, a növekedést és a fejlődést. A Fa Elem jelenléte otthonodban elősegíti a családtagok kreativitását. A tér azon részein ajánlott elhelyezni, ahol a lakók a tanulásra és a munkára szeretnének koncentrálni. A túlzott Fa elemek idelizmushoz és ésszerűtlen elvárásokhoz vezethet.

– Színek: a zöld árnyalatai

– Formák: a magas, hosszú és téglalap alakú

– Szimbólumok: fából készült tárgyak, fabútorok, növények, képek fákról és növényekről

– Irány: kelet, dél-kelet

39540067_xxl

montázs2

A Fém

Ez a Feng Shui elem pénzügyi hatalmat és sikereket hoz. A fém-elemnek a lakásban az a szerepe, hogy vállalkozó szellemmel és sokoldalúsággal töltse fel a lakókat. Másrészt a túl sok fém sietséghez, meggondolatlansághoz, kiadásokhoz vezethet. Kiegészítők formájában használjuk inkább.

– Színek: fehér, arany, ezüst.

– Formák: kerek, kupola, félhold.

– Szimbólumok: fém tárgyak, kardok, érmék, képek fémdolgokról.

– Irány: észak-nyugat, nyugat.

33686675_xxl

montázs3

A Föld eleme a lakberendezésben

A Föld eleme növeli a stabilitást, megbízhatóságot és bizalmat. Ezek a tényezők erősítik a szellemet és az erkölcsi támogatást. A túlzott Föld elemek elindíthatják a stagnálás légkörét, vagy gyanakvást kelthetnek a házban.

– Színek: sárga és barna.

– Formák: négyzet, kocka.

– Szimbólumok: kerámia, kő, kristály, tájképek.

– Irány: dél-nyugat, észak-kelet.

montázs4

A legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha az 5 elemet egyenlő mértékben tudjuk eloszlatni a ház minden helyiségében. Minden elemnek megvan a saját funkciója és hatása, együtt kölcsönhatásba lépve a családot a legpozitívabb módon befolyásolják.

Kínálatunkban sok érdekes kép közül válogathatsz, nézz szét bátran!

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához