Életteli szürkék

Bevalljuk, a szürke az egyik kedvenc falszínünk. Semlegessége miatt nagyszerű alapszín bármilyen helyiségbe, bármilyen stílushoz, de egy élénk színnel, különleges textúrával, rafinált kiegészítőkkel azonnal életre kelthető!

Falszínekkel foglalkozó sorozatunkban többször kiemeltük már korábban, hogy az 1920-as, ’30-as évek sikkje; az art déco belsőépítészeti irányzataira jellemző színharmóniák újra utat törnek maguknak!

Bemutattunk már a blogban merész színcsaládokat és „felhasználóbarátabb” kompozíciókat is! :)

Mai galériánkba egy olyan színcsaládra hívjuk fel a figyelmet, melynek nevét kimondva valószínűleg senki sem jönne lázba, sőt legtöbbünk valószínűleg elvből mondana nemet egy olyan elképzelésre, hogy szürke falak között éljen!

Ahogy galériánkban is látszik, a trükk a szürke színek új divatja kapcsán a megfelelő kiegészítő színek és attribútumok (dekorációk, dísztárgyak, bútorok) megtalálásában rejlik!

Egy szimpla, szürke színekkel (vagy szürkébe hajló semleges színekkel) operáló enteriőr valószínűleg meglehetősen nyomasztó hatást közvetítene, ám ha a szürke felületeket karizmatikus, erőteljes színekkel törjük meg a hangulat tökéletesen átalakulhat egy vidám, szokatlan és játékos koncepcióvá!

A lényeg, hogy a szürke szín mellé mindig válasszunk egy vagy több (de ne túl sokféle) ellenpontozásra szolgáló színharmóniát melyet olyan berendezési tárgyakon vagy dekorációs elemeken jelenítünk meg amiket valamiért ki szeretnénk emelni. Ez lehet egy díszpárna, egy egyedi színre festetett szekrény vagy egy markáns színvilágú dekorációs elem is!

Szürke falfelületen végtelenül dekoratív tud lenni például egy vidám színű falmatrica mely megtöri a felület monotonitását és karaktert ad a választott falrésznek!

wallme_szürke1

A vidám falmatricákkal kombinált szürke falfelület gyerekszobákhoz is ideális választás!

wallme_szürke2

Válaszd ki a bútoraid színéhez legjobban passzoló falmatricát!

wallme_szürke3

Tedd egyedivé falaidat!

 

A matricákon kívül Wallme kínálatában számtalan kép közül válogathatsz melyeket változatos falikép típusokban rendelhetsz meg. Ezen kívül egyedi grafikai megoldásaink is rendelkezésedre állnak, ha egy teljesen személyre szabott faliképpel szeretnéd díszíteni otthonod!

wallme_szürke4

Edgar Degas festménye. Válogass a művész alkotásai közül, és rendelj múzeum minőségű reprodukciót!

 

Ha még több inspirációra vágysz, kövesd Facebook oldalunkat ahol folyamatosan újabbnál újabb dekorációs ötleteket találhatsz!

Képek forrása: Pinterest

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához