Classic Twist – régit az újra!

Sokak számára óriási dilemma: szabad-e kevernünk a különböző stílusokat a lakberendezésben? A mi álláspontunk elég határozott a kérdésben: nemhogy szabad, de a legtöbb esetben kell is!  Nem mindegy azonban, hogyan tesszük. Ehhez próbálunk útmutatást adni mai cikkünkben.

Az eklektikus lakberendezési megoldások kifejtéséhez talán egy egész cikksorozat sem lenne elég, azért most a műfaj csupán egyetlen szegmensét emelnénk ki.

Amikor valamivel fel akarjuk dobni otthonunkat, önkéntelenül is olyan tárgyakban, esetleg  tapétában vagy dekorációs elemben kezdünk el gondolkodni, ami az újdonság, a makulátlanság, a modernitás jegyeit hordozza magán: például egy új IKEA dohányzóasztal, egy trendi tapéta, szőnyeg vagy egy minimalista, modern formatervezésű váza…

Az esetek döntő többségében meg sem fordul a fejünkben hogy lakásunkat olyan dekorációs elemmel „frissítsük fel” mely a régmúlt esztétikáját testesíti meg. Pedig ha kellő igényességgel és egy kis furfanggal ötvözünk régit és újat csodálatos, eklektikus és extravagáns eredményt érhetünk el! Természetesen nem a padlásról összegyűjtött holmik felmalmozásáról beszélünk, hanem igényes, jól átgondolt válogatásról!

Egy egy kopottas keret, régi festmény, egy sokat megélt könyvborító, antik csillár vagy akár a nagymama horgolt asztalterítője is magával ragadóan üdítő hatást kelthet modern környezetben is, ha megtaláljuk a megfelelő arányt és nem esünk át a ló túloldalára. Minden azon múlik csupán, hogy e tárgyak ne telepedjenek rá a választott térre, hanem maradjanak meg üde színfoltnak vagy éppen olyan központi elemnek, melyet tudatosan szánunk a tér egy bizonyos részére.

Nem csoda, hogy napjaink egyik legújabb dekorációs trendje a klasszikus festmények rehabilitációja, újrafelfedezése!

Egyre több újságban és lakberendezési fórumon látni, hogy alapvetően modern enteriőröket klasszikus (reneszánsz, barokk hatású) festményekkel „bolondítanak meg”, hisz ezek az alkotások – azon kívül, hogy lényegesen több tartalmat, mondanivalót sűrítenek magukba mint modern megfelelőik – letűnt korok esztétikáját tükrözik vissza, izgalmas kontrasztot teremtve múlt és jelen között.

Ha te is ki akarod próbálni hogyan mutatna egy klasszikus portré vagy tájkép szobád falán tekintsd meg festmény kínálatunkat – galériáinkban több ezer múzeum minőségű reprodukció közül válogathatsz!

 

Wallme Tipp!
Ha inspirációra van szükséged látogass el Pinterest oldalunkra ahol még több példát találhatsz arra hogyan teheted te is érdekesebbé otthonodat klasszikus képekkel!

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához