Bohém enteriőr, ízlésesen

Szereted az antik vagy épp egzotikus holmikat, de közben arra is vágysz, hogy otthonod modern legyen? Megmutatjuk, mi szükséges ahhoz, hogy mindkét kívánságod teljesüljön! Az inspirációt Lauren Soloff dekoratőr bohém otthona adja majd.

Bár még csak a hét elején járunk, ahogy ráakadtunk Lauren Soloff dekoratőr Los Angeles-i otthonára tudtuk, hogy megvan a hét „Wallme design díjasa”!

Lauren otthona tökéletesen példázza azokat az elveket amiket az eklektikus esztétikával, berendezéssel és dekorációval kapcsolatban már oly sokszor hangoztattunk.

A lakás első ránézésre is tökéletes – és letisztultságával már már kicsit túlságosan is patikamérleg pontosságú – ízlésről árulkodik ám a „dekoratőr otthonoknál” sokszor tapasztalt kimért, távolságtartó jelzőket még ezzel együtt sem lehet rá használni!

Lauren láthatóan nagy rajongója a világ különböző tájait megidéző antik holmiknak ám még véletlenül sem esik bele abba a hibába, hogy lakását teljes egészében e hobbinak rendelje alá és teremtsen ez által zsibvásárt otthonából!

Gondosan válogat, szortíroz, kiemel!

A lakás hangulatán – a felhasznált berendezési tárgyak bohém sokszínűsége ellenére – sokkal inkább érződik a svéd enteriőrök levegős esztétikájának hatása ám ez az irányvonal „szerencsére” csak a térrendezés szintjén érzékelhető!

A nappaliban lévő extravagáns indiai szőnyegről például így vélekedik a tulajdonos: „Egy ilyen darab hasonlatos egy merész ruhához amit felveszel. Állásfoglalás valami mellett, pont ezért nem is való mindenkinek!

Lauren otthona valóban tele van olyan tárgyakkal melyek egyenként is merész darabok: a hálószobában használt vaskos szőrme ágytakaró, a lakás különböző pontjain visszaköszönő primitív dekorációs elemek (pl.: indián „álomfogók”, afrikai és indiai hatású edények) illetve az ezekkel szöges ellentétben álló  – egészen más kultúrkört képviselő –  faliképek, melyek között modern portrét, absztrakt dekorációt és klasszikus csendéletet egyaránt találhatunk,  vagy a hetvenes évek kelet-európai iparművészetének emblematikus darabjait megidéző vázák illetve komódok.

Összességében ez a lakás tökéletes iskolapéldája annak a tézisnek, hogy a letisztultság nem egyenesen arányos a makulátlan, életidegen „katalógus esztétikával”.

Ahhoz, hogy meleg és barátságos otthont teremtsünk mindig „magunkkal kell hoznunk” amihez érzelmileg vagy kulturálisan kötődünk, ám mindig figyelnünk kell a mértékletességre és arra, hogy kedvenc tárgyainknak elegendő „életteret”, levegőt biztosítsunk!

Kövesd a szakember példáját! Gondolkozz te is “eklektikusan” és találd meg a számodra leginkább inspiráló faliképeket a Wallme kínálatában!

Eredeti cikk/ötlet: http://www.remodelista.com/posts/lauren-soloffs-bohemian-good-life-in-la
Fotók: Nancy Neil / http://nancyneil.com/

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához