Blog

Black Friday – Miért pont a péntek lett fekete?
Megosztás

Novemberben, mindenki tűkön ülve várja a Black Fridayt, hogy a rég áhított holmikhoz jutányos áron juthasson. De mi is az a fekete péntek? Miért novemberben? És főleg, miért pont pénteken? Most lerántjuk a leplet!

Tovább »

STARCK
Megosztás

Phillipe Starck korunk egyik legkiemelkedőbb, legmeghatározóbb, legkreatívabb tervezője, akiről tényleg csak legekben lehet beszélni. És biztosan van legalább egy olyan tárgy, amit már te is láttál!

Tovább »

A Halloween partik 3 elengedhetetlen összetevője
Megosztás

 

Halloween, ami pontosan a sulikezdés és a Karácsony között van félúton, innen már csak kettőt pislantunk és itt a Szilveszter! De addig is…

Tovább »

Gasztroitália – Avagy ezt az 5 ételt biztosan megkóstolod, ha oda látogatsz!
Megosztás

 

 Az ősz csodálatos időszak egy olasz utazáshoz. A turistatömegek megritkulnak, az árak és a hőmérséklet is csökken, az olasz ételek pedig fantasztikusak. Az olasz ételek kapcsán egészen biztosan erre a 3 dologra gondolsz először: pizza, spagetti, tenger. Vess egy pillantást, mit kínál ősszel Olaszország.
Tovább »
„Itt van az ősz, itt van újra!”
Megosztás

 

Ősszel nem csak az iskola kezdődik el, hanem az új trendek is ilyenkor köszöntenek be. A Pantone -szokásához híven- őszi palettával is elő rukkol. Lássuk, mit tartogat számunkra!

Tovább »

Feng Shui gyorstalpaló – Hogy az otthonod jó hatással legyen rád!
Megosztás

 

 Az ősi kínai hagyomány szerint a világ öt elemének – fa, tűz, föld, fém és víz – harmóniában és egyensúlyban kell lennie egymással.

Tovább »

A Pantone idei meglepetése
Megosztás

Sokan várták már a Pantone bejelentését a 2017-es év színével kapcsolatban, de talán még ennél is többen lepődtek meg.

Tovább »

Hangolódjunk Adventre
Megosztás

Mint minden év végén, a várakozás tölti be életünket karácsony közeledtével. Próbálunk kicsit lassítani a tempón, a „ te jó ég már ennek az évnek is vége?!”- felkiáltással, de ez közel sem olyan egyszerű. Vegyük csak szemügyre miről is szól a fáma! Néhány egyszerű dekorációval igazán könnyen ünnepi hangulatba kerülhetünk. Hajrá!

Tovább »

Halloween – „Csokit vagy csalunk”
Megosztás
Hogy divat vagy hagyomány, azt ki -ki döntse el belátása szerint, de manapság október végén pont olyan természetes dolog a halloween party, mint a Bálint napi „Valentin láz”. Észak-Amerikában ez inkább a gyerekek ünnepe, persze az eredete közel sem ilyen cuki, azért tény, hogy a tökfaragás nagyon mókás dolog!
Tovább »
Városi dzsungel
Megosztás

 

A nagyvárosi forgatagnak számtalan formáját ismerjük. Akik benne élünk sokszor kikívánkozunk, de ha elmegyünk, máris hiányzik a nyüzsgés. Aki nem él benne vágyik rá, mert a nagyvárosokban mindig zajlik az élet. A városok azonban ennél sokkal többről szólnak, legyünk ott lakók, vagy csak látogatók, mindig üzennek valamit.

Tovább »

Mit tükröz a személyiséged a’la Pantone 2016?
Megosztás

 

Mivel az évnek még közel sincs vége, egy kicsit más szemszögből közelítjük az idei év színeit. Már jól tudjuk, hogy a színek királysága, ezúttal egy színpárt ajánlott nekünk, a dupla szabály szerint – a meleg rózsaszín átfedő árnyalatát és a hideg szürkét egy csepp kékkel.
Tovább »
Washi-tape, azaz a ragasztószalagok új dimenziója
Megosztás
Na jó, a pontosabb megnevezése inkább a dekorszalag. Mivel nagyon változatos színekben és mintákkal kapható, mindenki megtalálja a kedvére valót és az alkalomhoz illőt. Először scrapbook-hoz kezdték el használni, de ennél sokkal többet rejtenek ezek a színes kis tekercsek. Íme 5+1 tipp, hogyan használható nagyon kreatívan otthonod dekorálásánál!

Tovább »

Virágözön
Megosztás

 

 Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet! Jól ismerjük ezt a mondást mindannyian! És valóban, a virágok egész egyszerűen derűt hoznak az életünkbe. Nyáron egyszerű, hisz akár minden nap lehet friss virág a vázában, a szebbnél szebb cserépben is pompázó egyedekről nem is beszélve. De mi van, ha valaki nem ért a virágokhoz…
Tovább »
Róma, az örök város!
Megosztás
 Az időtlen város, ami már évezredek óta létezik. A kultúra bölcsője, ahol a történelmi emlékek mellett megfér a divat és az az igazi olasz életérzés: DOLCE VITA! Ha még nem jártál itt, tuti, hogy elmész. Ha már jártál, mindenképp visszamész. Mert mind tudjuk jól, hogy „minden út Rómába vezet!”
Tovább »
Zoom! – avagy hogyan nagyítsuk a teret optikailag
Megosztás

 

A színek varázslatos hatása már évszázadok óta ismert, segítségével gyorsan, könnyen és egyszerűen nagyíthatjuk a teret. Az optikai illúzió nagyon egyszerűen működik, a világos szín nagyít, a sötét kicsinyít. És a kontrasztról se feledkezzünk meg. Egy keskeny de hosszú szobát arányosabbá tehetünk, ha a rövidebb falra sötétebb árnyalatot választunk, illetve magasabb lesz, ha a mennyezetet a lehető legvilágosabbra festjük. De lássuk, milyen eszközök vannak még a kezünkben!

Tovább »