Blog

black-friday Black Friday – Miért pont a péntek lett fekete?
Megosztás

Novemberben, mindenki tűkön ülve várja a Black Fridayt, hogy a rég áhított holmikhoz jutányos áron juthasson. De mi is az a fekete péntek? Miért novemberben? És főleg, miért pont pénteken? Most lerántjuk a leplet!

Tovább »

2014 Starck - James BORT_1I0A1153_BD_DROITS OK STARCK
Megosztás

Phillipe Starck korunk egyik legkiemelkedőbb, legmeghatározóbb, legkreatívabb tervezője, akiről tényleg csak legekben lehet beszélni. És biztosan van legalább egy olyan tárgy, amit már te is láttál!

Tovább »

red_ballon_03 A Halloween partik 3 elengedhetetlen összetevője
Megosztás

 

Halloween, ami pontosan a sulikezdés és a Karácsony között van félúton, innen már csak kettőt pislantunk és itt a Szilveszter! De addig is…

Tovább »

pizza2 Gasztroitália – Avagy ezt az 5 ételt biztosan megkóstolod, ha oda látogatsz!
Megosztás

 

 Az ősz csodálatos időszak egy olasz utazáshoz. A turistatömegek megritkulnak, az árak és a hőmérséklet is csökken, az olasz ételek pedig fantasztikusak. Az olasz ételek kapcsán egészen biztosan erre a 3 dologra gondolsz először: pizza, spagetti, tenger. Vess egy pillantást, mit kínál ősszel Olaszország.
Tovább »
30262051 „Itt van az ősz, itt van újra!”
Megosztás

 

Ősszel nem csak az iskola kezdődik el, hanem az új trendek is ilyenkor köszöntenek be. A Pantone -szokásához híven- őszi palettával is elő rukkol. Lássuk, mit tartogat számunkra!

Tovább »

v Feng Shui gyorstalpaló – Hogy az otthonod jó hatással legyen rád!
Megosztás

 

 Az ősi kínai hagyomány szerint a világ öt elemének – fa, tűz, föld, fém és víz – harmóniában és egyensúlyban kell lennie egymással.

Tovább »

borban-az-igazsag A Pantone idei meglepetése
Megosztás

Sokan várták már a Pantone bejelentését a 2017-es év színével kapcsolatban, de talán még ennél is többen lepődtek meg.

Tovább »

nyitokep Hangolódjunk Adventre
Megosztás

Mint minden év végén, a várakozás tölti be életünket karácsony közeledtével. Próbálunk kicsit lassítani a tempón, a „ te jó ég már ennek az évnek is vége?!”- felkiáltással, de ez közel sem olyan egyszerű. Vegyük csak szemügyre miről is szól a fáma! Néhány egyszerű dekorációval igazán könnyen ünnepi hangulatba kerülhetünk. Hajrá!

Tovább »

e74784b29d5745298cf7c88e06672e89-2 Halloween – „Csokit vagy csalunk”
Megosztás
Hogy divat vagy hagyomány, azt ki -ki döntse el belátása szerint, de manapság október végén pont olyan természetes dolog a halloween party, mint a Bálint napi „Valentin láz”. Észak-Amerikában ez inkább a gyerekek ünnepe, persze az eredete közel sem ilyen cuki, azért tény, hogy a tökfaragás nagyon mókás dolog!
Tovább »
31982193_xxl Városi dzsungel
Megosztás

 

A nagyvárosi forgatagnak számtalan formáját ismerjük. Akik benne élünk sokszor kikívánkozunk, de ha elmegyünk, máris hiányzik a nyüzsgés. Aki nem él benne vágyik rá, mert a nagyvárosokban mindig zajlik az élet. A városok azonban ennél sokkal többről szólnak, legyünk ott lakók, vagy csak látogatók, mindig üzennek valamit.

Tovább »

pantonerosequartz_serenity_600 Mit tükröz a személyiséged a’la Pantone 2016?
Megosztás

 

Mivel az évnek még közel sincs vége, egy kicsit más szemszögből közelítjük az idei év színeit. Már jól tudjuk, hogy a színek királysága, ezúttal egy színpárt ajánlott nekünk, a dupla szabály szerint – a meleg rózsaszín átfedő árnyalatát és a hideg szürkét egy csepp kékkel.
Tovább »
washi_frames_pixersblog-1024x711 Washi-tape, azaz a ragasztószalagok új dimenziója
Megosztás
Na jó, a pontosabb megnevezése inkább a dekorszalag. Mivel nagyon változatos színekben és mintákkal kapható, mindenki megtalálja a kedvére valót és az alkalomhoz illőt. Először scrapbook-hoz kezdték el használni, de ennél sokkal többet rejtenek ezek a színes kis tekercsek. Íme 5+1 tipp, hogyan használható nagyon kreatívan otthonod dekorálásánál!

Tovább »

1 Virágözön
Megosztás

 

 Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet! Jól ismerjük ezt a mondást mindannyian! És valóban, a virágok egész egyszerűen derűt hoznak az életünkbe. Nyáron egyszerű, hisz akár minden nap lehet friss virág a vázában, a szebbnél szebb cserépben is pompázó egyedekről nem is beszélve. De mi van, ha valaki nem ért a virágokhoz…
Tovább »
45390801_xxl-650x650 Róma, az örök város!
Megosztás
 Az időtlen város, ami már évezredek óta létezik. A kultúra bölcsője, ahol a történelmi emlékek mellett megfér a divat és az az igazi olasz életérzés: DOLCE VITA! Ha még nem jártál itt, tuti, hogy elmész. Ha már jártál, mindenképp visszamész. Mert mind tudjuk jól, hogy „minden út Rómába vezet!”
Tovább »
d7feeb08d6b01dbe030f996751b7ded2 Zoom! – avagy hogyan nagyítsuk a teret optikailag
Megosztás

 

A színek varázslatos hatása már évszázadok óta ismert, segítségével gyorsan, könnyen és egyszerűen nagyíthatjuk a teret. Az optikai illúzió nagyon egyszerűen működik, a világos szín nagyít, a sötét kicsinyít. És a kontrasztról se feledkezzünk meg. Egy keskeny de hosszú szobát arányosabbá tehetünk, ha a rövidebb falra sötétebb árnyalatot választunk, illetve magasabb lesz, ha a mennyezetet a lehető legvilágosabbra festjük. De lássuk, milyen eszközök vannak még a kezünkben!

Tovább »