Az óriásposzter reneszánsza

Az unalmas falfelületeket feldobhatjuk egyedi méretű képek nyomtatásával. Használatukkal akár egy teljes fal is “képpé alakítható” – így szinte képzeletbeli utazásokon vehetünk részt a képek segítségével.

WMPG0087-regi-fotok-a-csok-650x406

Talán még emlékszünk azokra a borzalmas papír poszterekre, amik a ’80-’90-es évek nagy slágereiként ott díszelegtek a „nagyszobák” (értsd mai nappali) falain. Feltétlenül olyan helyiségben kaptak helyet, ahol a vendégek is megcsodálhatják – na, nem mintha nekik nem lett volna ugyanilyen, vagy nagyon hasonló, hiszen a minták meglehetősen korlátozottak voltak. Nekünk például volt tengerparti pálmafás, rózsaszín virágos alpesi és talán valami piros muskátlis, szintén alpesi házikós csoda. Emlékszem, úgy volt felragasztva a falra, hogy a fehér szegélyre rátakarjon a kép széle, ettől aztán csodásan domborodtak az illesztések, gyönyörű összhatással…

Nos, ezek a poszterek (szerencsére) a rendszerváltással és a vasfüggöny leomlásával a múlt homályába vesztek. Azt hiszem, ott vannak jó helyen!

Hála a nyomtatási technológiák és anyagok igen gyors ütemű fejlődésének, ma  már olyan poszterek, hagyományosan felragasztható és öntapadós tapéták  vannak, amik nyomokban sem emlékeztetnek a retro csodákra. A kínálatról nem  is beszélve! Nálunk minden kép rendelhető poszterként vagy tapétaként is.

A poszter vagy a tapéta azért is lehet jó választás, mert a hordozó nagyon vékony és idomul a falsíkhoz, így aztán íves falaknál ideális megoldás, és egész más hangulatot kölcsönöz az enteriőrnek. Például mint egy ablak a világra, amin csodás kilátás  tárul elénk a város közepén is, vagy a kedvenc helyünkön érezhetjük magunkat nap mint nap.

WMPG0170-termeszet-az-osz-szinei-szoba-500x340

Normál vagy öntapadó tapéta?

Normál tapéta: Prémium minőségű, német gyártmány, 100% textil, PVC mentes! Kellemes tapintású strukturált felületű. Hagyományos tapétaragasztóval kell felhelyezni a falra, ezért javasoljuk, hogy festő-mázoló szakember végezze el a tapétázást. A nyomtatást UV álló pigmentes festékkel végezzük.

Két felület közül választhatsz:

  • festett vagy
  • szemcsés mintázat

wallme-tapeta-nyomtatas-8

Öntapadó tapéta: Ezt a típust egyrészt azoknak javasoljuk, akik maguk szeretnék felragasztani az egyedi nyomtatott tapétát egyszerűen, költség  nélkül, továbbá ez a tapéta használható ajtólap, bútor és egyéb tárgyak dekorálására is.

Az öntapadó vinil tapéta 3 felülettel rendelhető:

  • Szemcsés: enyhén fényes, szemcsézett strukturált felület.
  • Festővászon: akár az igazi festővászon! Textilhatású felület.
  • Bőr: valódi bőr hatású felület létrehozásához. Exkluzív megjelenést adhatunk az ajtólapnak, bútornak, de akár a falon is remekül mutat.

A nyomtatott tapétát 72 cm (normál) és 65 cm (öntapadó) széles szegmensekre vágva szállítjuk tekercsben.

wallme-tapeta

A poszter elérhető mérete a választott papírtól függ. Bővebb info.

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához