Egy divatguru avantgárd otthona

Jó szokásunkhoz híven ezen a héten is folytatjuk cikksorozatunkat, melyben inspiráló enteriőröket mutatunk be a világ minden tájáról. Erika Bearman southamptoni otthonára nagyon sok mindent lehet mondani de azt, hogy szürke vagy jellegtelen, semmiképp sem.

Erika Bearman extravagáns ízlése valószínűleg „szakmai ártalom” hiszen az egyik legmerészebb divatház, az Oscar de la Renta kommunikációs igazgatója.

Erika és dekoratőre Miles Redd nem törekedtek arra, hogy egy egységes, homogén otthont alkossanak. Koncepciójuk inkább az lehetett, hogy minden egyes szobának illetve élettérnek külön története, stílusa legyen.

Egészen egyértelmű döntés lehetett az is, hogy a különböző szobák színeinek megválasztásánál sem vállalnak semmiféle kompromisszumot: a szobák többségében igazán bevállalós „nehéz” színekkel dolgoztak, ahol pedig a könnyedebb, pasztell színek dominálnak ott a formák és textúrák játékára helyezték a hangsúlyt.

A tapéták és a faliképek koncepciója külön figyelmet érdemel.

A tervező és a lakástulajdonos a faldekorációk kiválasztásánál sem törekedett semmilyen rendezőelvre. Minden szoba „egyéniségéhez” különböző stílusú faliképet, tapétát vagy falszínt választottak.

  • A nappali és hall smaragd színű tereibe zömében modern, absztrakt képek kerültek (leszámítva a magával ragadó központi virágos képet).
  • A konyhába, melynek szokatlan, fehér csempe falburkolata már önmagában is figyelemreméltó – az avantgárd, neutrális hangulatot csak tovább erősítő – fekete-fehér tigris portré került.
  • Az 1950-es éveket idéző „mély pink” falú vendégszoba falain is tökéletesen mutatnak – a szoba hangulatához illeszkedő és a tulajdonos foglalkozására utaló – tanulmányrajzok, ruhatervek.
Wallme Tipp!
Keresőfelületünkön használj kulcsszavakat vagy böngéssz kategóriák szerint, hogy te is megtalálhasd a legmegfelelőbb dekorációt!

Összességében elmondható, hogy ez a lakás – azzal együtt, hogy minden jegyében magán hordozza tulajdonosa hivatásszeretetét és ennek megfelelően némileg elrugaszkodik a köznapi ízléstől – arra taníthat minket, hogy érdemes néha szembemennünk a komfortos és biztonságos pasztell koncepciókkal! Üde, fiatalos hangulatot varázsolhatunk saját otthonunkba is egy-egy szokatlan színválasztással, formabontó tapétával vagy akár egy meglepő falikép montázzsal.

Merítsetek inspirációt Erika Bearman és Miles Redd ötleteiből és alkossatok ti is avantgárd otthont a Wallme segítségével!

Eredeti cikk: http://www.elledecor.com/design-decorate/house-interiors/g503/erika-bearman-miles-redd-oscar-pr-girl/

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához