Állatok a designban – Madarak

Engedjük hát, hogy a madarakkal együtt fantáziánk is szárnyra kapjon! Íme egy kis ízelítő.

Hitchcock után szabadon… A madarak a designban és a dekorációban  már nagyon régóta töltenek be előkelő szerepet. Manapság a bagoly az igazán „menő”, és nem csak a gyerekszobában ;) Engedjük hát, hogy a madarakkal együtt fantáziánk is szárnyra kapjon! Íme egy kis ízelítő.

zhao_shao-ang_flower_and_bird

Zhao Shao’ang, Virág és madár

WMPG0001-allatok-tukrozodes-szoba

A madarak rendkívül festői lények és gyakran inspirálják a tervezőket bútorok, faldekorációk és kiegészítők tervezésében. Számos legenda és misztikum kapcsolódik hozzájuk. Jelképes állatok ők, például a sas szimbolizálja az erőt, a hattyú a kedvenc motívuma az Art Deco művészeknek és a galamb  mindig is a béke szimbóluma volt.

WMPG0122-design-beke-szoba

Bagoly

Kezdjük a bagollyal – olyan madarak ők, akik a bölcsesség jelképei, noha közel sem olyan okosak, mint azt gondoljuk róluk. Ennek ellenére a bagoly formai feldolgozása elragadóan néz ki a falon és a kiegészítőkön egyaránt, legyen szó gyerekszobáról , nappaliról vagy hálóról, többféle stílusban elérhetőek.

owls_logo-731x1024

Flamingó

Ő már egy kicsit ellentmondásosabb madár, már ami a lakberendezést illeti. Általában az egzotikus stílussal azonosítják, napfénnyel és nagyon erős rózsaszínnel. Azonban a következő képek ékes bizonyítékai, hogy a flamingó egy rendkívül stílusos madár, amit nem szabad kizárólag egy édes kis hálóba száműzni.

WMPG0044-allatok-flamingok-a-parkban-szoba

 

FLAMINGO_logo-731x1024

Hattyú

Ők mindig is a tökéletes és tiszta szépség megtestesítői voltak, nem meglepő, hogy ezek a csodás madarak évszázadok óta jelen vannak a művészetekben és az enteriőr designban egyaránt. A hattyú formáját gyakran a Léda mítosszal (https://wallme.hu/termek/leda-and-the-swan/) azonosítjuk, akit egy éjjel Zeusz látogatott meg hattyúnak álcázva, míg ő a férjével aludt. A légyottból két fiú és két lány született: Castor és Pollux, valamint Clytemnestra és Heléna. Salvador Dali figyelemreméltó módon ragadta meg Léda és a Hattyú jelenetét, a művész remekül fordította a modernitás nyelvére ezt az ősi mítoszt.

A hattyú motívumot a híres dán designer, Arne Jacobsen is újraértelmezte az egyik leghíresebb design bútorával, a hattyú székkel.

dali_Leda-atomica

 

 

Forrás: www.pixersize.com

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához