A kerti partik 7 elengedhetetlen hozzávalója

A nyár rohamléptekben zakatol. Alig eszméltem fel és már július van. A hőmérsékletre nem lehet panaszunk, és úgy mindent egybevetve is azt gondolom, ez egy olyan jó kis, igazi nyár. És ha nyár, akkor irány a kert, és ha kert akkor kerti parti. Segítségképpen összegyűjtöttünk néhány hozzávalót, ami minden szabadtéri buli alapja.

1. Tűzrakó

Igen, egy tűzkaró vagy grill elengedhetetlen alapfeltétele annak, ha a szabadban szeretnénk sütögetni (vagy mondjuk bográcsban főzni). Néhány hozzávalóval egyszerűen elkészíthetjük magunk is.

4e03eef0abc8e6686a880fae186aca58

2. Dekoráció

A hangulat elengedhetetlen eszköze a dekoráció. Legyen szó szülinapról, vagy csak egy baráti „főzzünk együtt valamit” közös programról, a dekorálásról ne mondjunk le. Elég pár apróság, hogy különlegesebbé tegyük az alkalmat.

1kicsi

3. Teríték

Természetesen nincs szükség arra, hogy a nagyi féltett Herendijével terítsünk, de adjuk meg a módját, hogy a műanyag evőeszközöket ne a zacskóból kelljen kihalászni. Másrészt ha összekészítünk mindent, akkor átláthatóbb, hogy hiányzik-e még valami.

2

4. Szomjoltó

Azt hiszem nem vagyok egyedül ha azt mondom, a nyarat el sem lehet képzelni házi limonádé nélkül. Természetesen nem kell agyoncukrozni, de a kerti partinak olyan pluszt ad, ha nem csak bolti üdítővel kínáljuk a társaságot. És a citromkarikás, szívószálas pohárnak már a látványa is ínycsiklandó. Jó alapja és kísérője a grillen készülő mennyei illatú húsoknak és zöldségeknek.

296cc810366245d95c71821fe9ea10df

5. Vendégváró falatok

A szabadtéri együtt főzünk összejöveteleknek általában az a lényege, hogy együtt főzzünk/süssünk. De a vendégek jó eséllyel nem tele pocakkal fognak érkezni, így a frissen sült finomságok elkészültéig jó ha van pár étvágygerjesztő falat. Mivel erősen röpködnek a +30 fokok, kerüljük a könnyen romló dolgokat (sajtok, felvágottak, tejszínes krémek).

 

3

6. Grill tippek

Ha magyarosra vesszük a figurát, akkor készíthetünk bográcsban marhapörköltet vagy akár paprikás krumplit is – szabad tűzön ez az egyszerű étel is olyan pluszt kap, amivel az ember alig tud betelni. A grillre tehetünk rablónyársat, amit a vendégek akár maguk is összeállíthatnak.

Azonban ha amerikai típusú BBQ (ejtsd: bárbekju) partit szeretnénk, akkor jó előre el kell készítenünk a pácolt húsokat, nagyon fontos, hogy csemege kukorica is kerüljön a rácsra, köretként pedig káposztasaláta dukál mellé.

4

7. Unaloműző az apróságoknak

Ha nem szeretnénk, hogy a gyerekek a tűz körül ugráljanak, mint a „10 kicsi indán”, akkor kössük le őket játékokkal. A lista szinte végtelen: az egyszerű frízbit kombinálhatjuk céltáblával és a célba dobásnak is rengeteg variációja van. Az előkészítésbe vonjuk be a gyerekeket, így még jobban a magukénak érzik majd a terepet.

5

 

Jó szórakozást!

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához