8 inspiráló film

Szerezz dekorációs ötleteket szórakozva! Ha a hétvégén nincs kedved a tűző napon aszalódni, hanem inkább otthonod hűvös falai között keresnél könnyed időtöltést, ideális kikapcsolódás lehet egy inspiráló film!

Az Elle Decor válogatása nyomán most bemutatunk néhány olyan filmet melyek bőséges inspirációt adhatnak otthonunk stílusának megtalálásához/újragondolásához és különböző élettereink dekorálásához!

A nagy Gatsby

gatsby_blog

Az F. Scott Fitzgerald regényéből készült film tökéletesen adja vissza a húszas évek Amerikájának dekadens, bohém hangulatát! Ha otthonodat egy kis arany csillogással, sikkel és glamourral szeretnéd megtölteni ez a film tökéletes inspirációt adhat hozzá!

Az ördög Pradát visel

prada_blog

A Meryl Streep által zseniálisan megformált karakter, Miranda Priestly irodája tökéletesen mutatja be mennyire reprezentatív és elegáns hatást kelthet egy galériás fal (multiframe kompozíció) akár munkahelyünkön is!

500 nap nyár

500days_blog

Az egyik legformabontóbb romantikus komédiaként számon tartott film nem csak izgalmas történetvezetésével hívhatja fel magára a figyelmet. Olyan érdekes és bohém dekorációs megoldásokat figyelhetünk meg benne mint például az ágy fölé helyezett teljes falat befedő krétatábla melyre a férfi főszereplő tervrajzai kerülnek vagy a női főhős lakásában lévő rokokó tapéta mely első ránézésre akár giccsesnek is tűnhet ám extrémitásával tökéletesen “aláhúzza” a Zooey Deschanel által életre keltett karakter bájos infantilizmusát!

 

Holtodiglan

gonegirl_blog

David Fincher filmje jóval sötétebb és borzongatóbb filmajánlónk többi alkotásánál, ám ha a hidegrázó történeten túl kíváncsi vagy hogyan néz ki egy valódi amerikai kertvárosi villa csak tekints be a Dunne rezidenciára!

Napsütötte Toszkána

toszkán_blog

Sokunk abszolút favorit „nyári filmje” melyhez nem is kell túlságosan sok ajánlót hozzáfűzni. Ha valaha is álmodoztál arról, hogy egyszer saját olasz rezidenciádat csinosítgatod nézd meg ezt a valóban bájos, magával ragadó és nem utolsó sorban rengeteg szempontból motiváló filmet. :)

Wallme Tipp!
Ha “toszkán” hangulatú dekorációs képekre vágysz használd keresőnket és böngéssz kifejezések szerint! Pl.: “Toszkána” “Olaszország” “Itália” stb. 
Egyszerűen bonyolult

complicated_blog

Nancy Meyers romantikus komédiái híresek arról, hogy idilli, szinte már bosszantóan szép enteriőrökben játszódnak. Nem kivétel ez alól az Egyszerűen bonyolult című film sem, mely ugyan nem tartozik a rendezőnő legjobban sikerült vígjátékai közé (a Minden végzet nehéz című alkotás véleményünk szerint sokkal szerethetőbb) ám ezért a mesés, spanyol stílusú konyha miatt – és természetesen a mindig kiváló Meryl Streep játékáért – mindenképpen érdemes megnézni.

Éjfélkor Párizsban

midnight_blog

Woody Allen habkönnyű, nosztalgikus vígjátékában bepillantást nyerhetünk az 1920-as (és 1890-es) évek lüktető, dekadens párizsi éjszakájába s e rövid ám annál sűrűbb (idő)utazás alatt a kor legnagyobb gondolkodói és festői kalauzolnak minket színről színre. A filmben feltűnik többek között Pablo Picasso, Salvador Dalí, Henri de Toulouse-Lautrec, Paul Gauguin és Edgar Degas is!

Álom luxuskivitelben

breakfast_blog

Ajánlónkat (stílusosan) egy igazi filmtörténeti klasszikussal zárjuk mely Audrey Hepburn karrierjének egyik legnagyobb sikerét hozta. A színésznő által játszott karakter New York-i lakása tökéletesen példázza a „kevesebb néha több” elvet. Holly Golightly otthonában alig találunk bútort vagy színeket (a kávézó asztalt is egy egyszerű doboz helyettesíti) ám esetlenségével mégis valami megfoghatatlan bájt és kedvességet közvetít.

Kellemes hétvégi kikapcsolódást és inspirációban gazdag filmezést kívánunk! :)

Eredeti cikk + képek: http://www.elledecor.com/celebrity-style/g2557/movies-to-watch-before-decorating/

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához