10 szuper ötlet gyereknapra, ami közösen elkészíthető

A közeledő gyereknap kapcsán (ami május utolsó vasárnapja!) ez az írás elsősorban a (kis)gyermekes olvasókhoz szól, de remélem akad olyan ötlet is, amit bárki szívesen elkészítene. Néhány eszköz és egy kis kézügyesség, ez a ma oly divatos DIY (azaz csináld magad) „mozgalom” titka. Semmi ördöngösség! :)

Biztosan sokan hallottátok már, azt a mondást, miszerint egy utazásnál nem csupán a végállomás a fontos, hanem az odavezető út is. A kreatív, saját készítésű tárgyaknál nem csak maga a tárgy a fontos, hanem az „odavezető út” is, főleg, ha a gyerekekkel együtt készítjük. Az együtt töltött idő, különösen ha bevonjuk őket is, csodás pillanatokkal ajándékoz meg bennünket és végeredményül ott lesz valami, amit kedve szerint használhat, ami dekorálja a szobáját. Valahányszor rá néz az elkészült ajándékra, mindig az a jó érzés tölti majd el, amit készítés közben megélt. El tudunk képzelni ennél csodálatosabb ajándékot gyereknapra? Én aligha!

1. Ülőke gumiabroncsból

Csak 1-2 db már nem használt gumiabroncs kell (ha nincs saját, a gumisnál biztosan lesz egy -két fölösleges darab), egy jó hosszú kötél, spárga és ragasztópisztoly. A képre kattintva elérhető a részletes leírás. Igazán mutatós darab akár kültérre is, arra azért figyeljünk, hogy a kötél megszívja magát vízzel és lassan szárad ki, ezért ha lehet az esőtől védjük.

 

55ae9f60bd8f5$!x900 (2)

2. Kerti lámpás

A nyári estéken nincs is jobb, mint kiülni a kertbe, a teraszra és hallgatni az esti hangokat. Ilyenkor nincs szükség túl nagy díszkivilágításra, elég ha néhány mécsest gyújtunk. Ez a lámpás nagyon mutatós, hangulatos és biztonságos. Ha a vízbe citromolajat is cseppentünk, akkor még a szúnyogok is elkerülnek. Bármilyen fűszernövényt használhatunk. Ha részletes leírást szeretnél, katt a képre!

980x (2)

 

3. Epres palacsintanyársak a gyerekek örömére!

Talán nem a legegészségesebb, de annál finomabb kombináció a palacsinta-banán- eper-nutella. Nem csak gyerekeknek, nem csak gyereknapra! ;)

Best-Kids-Party-Ideas-Nutella-Mini-Pancake-Kabobs (2)

 

4. Ujjlenyomat nyomda

Nagyon vicces és szórakoztató közös program, ha vízfesték segítségével nem ecsettel, hanem az ujjainkkal „pöttyözve” készítünk képeket. Extra tipp: ha az ujjaink helyett pl. nagyobb szivacsot használunk, akár a falat is dekorálhatjuk vele! Még több forma ötletért katt a képre!

 

48cf0ad177db0ada0dbfa7011c96e226 (2)

 

5. Libikóka!

Az én gyerekkoromban (ami nem tegnap volt, de azért nem is olyan veszedelmesen régen) az ovi udvarán számtalan módon használták fel a már nem használható megkopott radiálokat. Készült belőle kerítés, virágágyás, mászóka stb. Aztán a 21. század hiperszuper játékai és eukonform játszóterei elnyomták ezeket az újrahasznosított ötleteket. Hozzuk hát vissza a divatba!

DIY-Tire-Seesaw-Main-Image

 

6. Virágok

A DIY virágok tárháza igen széles. Ez az ötlet a hungarocel gömbre, a fülpiszkálóra és az ételfestékre támaszkodik (az ételfesték akkor fontos, ha gyerekekkel készítjük). Nagyon jól néz ki és ajándéknak is kiváló!

SIMPLE-CRAFTS-FOR-KIDS-695x1024

 

7. Papírsárkány

Ez a mini változat azért praktikus, mert simán szívószálakkal elkészíthető, így könnyebb és kisebb szellő is elegendő a „működtetéséhez”. A kipróbálása remek móka. Akár versenyezhetünk is, kié száll magasabbra!

mini-paper-kites-craft-for-kids-1c

 

8. Smyle párnák

A mai „Z” generációs gyerekek már úgynevezett „digitális bennszülöttek”, mi más díszíthetné a szobájukat, ha nem ezek a hangulatjel formájú párnák, amiket ügyesen, varrás nélkül is elkészíthetünk együtt. Fontos, hogy olyan anyagot használjunk, aminek nem kell elszegni a szélét (ilyen pl. a filc). Az elkészítés folyamata a képre kattintva elérhető.

afe8066ce47c9ad8388c3b9679fdd802 (2)

 

9. Szuperhős kezek

Ha már szó esett korábban az ujjlenyomatos nyomdáról, akkor nem hagyhatjuk ki a kézlenyomatos festészetet sem. Ezt a kompozíciót elsősorban fiú szobákba ajánlom!

handprint-superhero-kids-crafts

 

10. Az örök origami!

A papírhajtogatás sosem megy ki a divatból. A gyerekeket már évtizedek óta elvarázsolja annak a lehetősége, hogy egy sima papírlapból néhány hajtással milyen nagyszerű dolgok készíthetőek. Remek közös tevékenység, ami egyébként a finom-motoros mozgást is fejleszti! A képre kattintva találtok még pár mintát.

2a47c032367dba845da176cebe5a561f (2)

Bármelyiket is választjátok, biztosan remekül fogjátok érezni magatokat közben. Jó szórakozást! :)

 

Forrás: www.pinterest.com

Mondd el véleményed

Hozzászólás írásához